Politica de livrare și returnare

Comenzile sunt livrate de la producător din Sat Tălmăcel nr 380, jud Sibiu, și ajung la destinație în 3-4 zile lucrătoare de la înregistrarea comenzii. Timpul de livrare poate varia în funcție de volumul de comenzi înregistrate.

Livrare pe teritoriul României

Costuri și metode de transport

Produsele sunt livrate prin …..

Pentru lista completă a locațiilor unde se pot face livrări în rețeaua …, vă rugăm accesați această pagină:

Pentru comenzile de până la … RON, tranportul pe teritoriul României costă …. indiferent de modalitatea de plată aleasă. (Tarifele includ TVA)

Comenzile care depășesc … RON beneficiază de transport GRATUIT (pe teritoriul României).

Pentru solicitări privind data livrării dar și alte detalii, folosiți formularul de contact sau trimiteți un email la adresa info@high-oleic.eu

Livrare în afara României

Momentan nu efectuăm livrări în afara României.

Vânzătorul își ia angajamentul de a contacta Cumpărătorul în cazul în care nu poate respecta termenele de livrare și expediere.

Pentru a se putea efectua livrarea, este foarte important ca informațiile oferite de Cumpărător să fie complete și corecte. Vânzătorul nu are obligația de a garanta respectarea termenului de livrare, rezervându-și dreptul de a anula comanda.

Conform legislatiei in vigoare (OUG 34/2014 completata de Legea 51/2003 cu privire la regimul juridic al contractelor la distanta – art 12, pct a) si Directiva 97/7/CE a Parlamentului European si a Consiliului din 20.05.1997 privind protectia consumatorilor cu privire la contractele la distanta – art 3, pct (2), primul paragraf) contractele de furnizare de produse alimentare, bauturi sau alte bunuri de consum curent furnizate la domiciliului consumatorului, la resedinta acestuia sau la locul sau de munca prin distribuitori stabili nu pot fi denuntate unilateral. O data produsele primite, acestea NU mai pot fi returnate.

De asemenea, in conformitate cu OUG34/2014 cu modificarile si completarile ulterioare, pentru produsele non-alimentare consumatorul beneficieaza de un termen de solicitare retur de 14 zile calendaristice valabil de la data cand acesta a intrat in posesia produsului comandat on-line si livrat prin intermediul unui curier agreat de furnizor.

Consumatorul are obligatia sa primeasca personal coletul cu produsele comandate, iar in cazul in care coletul este deteriorat, sa ceara curierului pe loc intocmirea unui proces verbal de colet deteriorat. Coletul deteriorat NU se va deschide pentru verificarea produselor. Consumatorul poate in acest caz, fara a deschide coletul, sa refuze primirea. Nu se accepta reclamatii ulterioare sau returul produselor pentru care, la primirea coletului cu urme vizibile de deteriorare exterioara, nu s-a intocmit proces verbal de “colet deteriorat”, optiune oferita de curier.