Povestea noastră

Povestea afacerii începe în satul Tălmăcel din județul Sibiu, un sat situat la poalele muntelui, cu aer curat și peisaje minunate, în casa bunicilor mei, o casă veche dar solidă, de mai bine de 100 de ani.

🌻 În anul 2013, în urma degustării uleiului high oleic și a contactului cu străinătatea și cultura lor referitoare la acest tip de ulei, am decis să încerc și eu să produc acest tip de ulei și să îl popularizez pe meleagurile românești. Așadar, am pus bazele acestei afaceri în casa bunicilor, locul copilăriei mele, casă pe care am consolidat-o și am adaptat anumite încăperi conform planului unei mici linii de producție.

🌻 Producția a început timid, cu multe încercări și eșecuri, am învățat și tot am învățat mereu despre procesul de producție, tipuri de semințe, recunoașterea și analiza semințelor pentru a crea un ulei cu desăvârșire high oleic. Vânzarea și popularizarea uleiului au început și mai timid. Mai întâi printre cunoscuți, ușor reticenți la a încerca ceva nou, apoi prin târgurile locale și evenimentele destinate micilor producători.

🌻 De-a lungul timpului, până în prezent, am perfecționat linia de producție prin achiziția de echipamente tot mai performante, crearea unei etichete personalizate și atractive, crearea unei prezențe în social media și a unei clientele fidele. De asemenea, a luat naștere și site-ul high-oleic.eu, din pasiunea pentru ideea afacerii și ceea ce înseamnă ea pentru mine: muncă, dedicare, perfecționare, sârguință, perseverență.

🌻 La fel ca orice mic producător, doresc să îmi fac munca populară, să guste cât mai multă lume uleiul high oleic și să îi aprecieze proprietățile și beneficiile la fel cum o fac eu. De asemenea, doresc să extind linia de producție a uleiului, să îmbunătățesc standardele de creare a uleiului și să determin cât mai mulți oameni să încerce acest ulei deosebit.