Beneficiile pentru sanatate ale grasimilor mononesaturate

Grăsimile mononesaturate reduc riscul apariției de boli de inima, accident vascular cerebral si cancer. Atunci când sunt consumate cu moderație si folosite pentru a înlocui grăsimile saturate si trans din dieta, grăsimile mononesaturate pot avea un efect benefic pentru sănătatea dvs. Ele ajuta la scăderea nivelului de colesterol rău (LDL) din organism, in timp ce pot creste nivelul de colesterol bun (HDL) din sânge. 

Grăsimile mononesaturate  pot reduce riscul declanșării nu doar a bolilor cardiovasculare ci si a accidentelor vasculare cerebrale, oferind in același timp organismului o serie de elemente nutritive, cum ar fi vitamina E. De asemenea, grăsimile mononesaturate scad riscul formarii cancerului. Sunt o alegere buna pentru cei care doresc sa piarda in greutate si pot fi de ajutor in ameliorarea durerilor cauzate de artrita reumatoida.

– Grăsimile mononesaturate promovează absorbția de nutrienti in organism. O anumita cantitate de grăsime este esențială pentru o dieta sănătoasă. Ele ajuta corpul sa absoarbă nutrienti, in speciali vitamine solubile in grăsimi, cum ar fi vitaminele A, D, E si K. Grăsimile sănătoase furnizează energie si ajuta la menținerea sănătății pielii si parului. In plus, acestea ofera senzatie de plenitudine.

– Grăsimile mononesaturate îmbunătățesc funcția creierului.